Veteraner over vidda! Et endringsprosjekt!

Veteraner over vidda! Et endringsprosjekt!

Publisert av Steinar Vikholt den 30.08.22. Oppdatert 02.10.22.

I samarbeid med Veteraner over Isen gjennomfører vi er endringsprosjekt for 6 veteraner som ser etter nye utfordringer i livet, og som er klar for en livsstilsendring. Vi skal gjennom høsten 2022 gjennomføre veiledning og opptrening av 6 frivillige veteraner, som har som mål å krysse Hardangervidda på ski i april 2023 - selvberget med pulk og telt.

Med på laget har vi to av primus motorene til prosjektet Veteraner over Isen, Christian og Thomas, som begge har tjeneste gjort i Afghanistan og som i 2021 tok med seg et lag av veteraner over Grønland i Nansenruta, 600 km.

Nå er de klare for nye eventyr, og i samarbeid med Steinar, veteran fra Kosovo, gjennomfører vi prosjektet Veteraner over vidda. Vi har satt oss et kortere mål, 120 km over Hardangervidda vinterstid, med pulk og vi skal gå selvberget. Til dette prosjektet ser vi etter 6 veteraner for å fullføre laget.

Ruta vi skal gå: Finse til Rjukan

Ruta vi skal gå kan sees i detalj på ut.no sine sider. Den er merket som krevende, og vi vil ikke overnatte i hytter.

Hvem ser vi etter? (Obs: Søknadsfrist er utgått)

Vi ser etter veteraner som kanskje ikke ville definere seg selv som polfarere eller ekspedisjonsfolk. Vi ser etter deg som har kommet til en plass i livet der du trenger en større endring, og et nytt mål å jobbe systematisk mot. Noen ville kalle dette en livsstilsendring, andre vil tenke at man vil komme seg ut av et mønster man har grodd seg fast i.

Høres dette ut som noe for deg? Vi d u være med på et lag der vi gjennom høsten og vinteren møtes, gir veiledning, opplæring og coaching? Da sender du oss en søknad innen 30. september.

Skriv en søknad på ca en side der du tar med: Alder, arbeidsbakgrunn, og hvorfor denne turen ville vært viktig for deg samt hva som er din motivasjon. Hvis det er noen nødvendige helseopplysninger vi trenger å vite om som er relevante, så ta det gjerne med. Søknaden sendes til prosjektleder Steinar Vikholt på steinar.vikholt@gmail.com

Ønsker du å være med på laget som sponsor?

Vi har allerede skaffet oss noen sentrale sponsorer, men vi ser stadig etter flere. Ønsker ditt firma å bidra med sponsormidler, så ta kontakt med sponsoransvarlig Christian Hansen på epost: veteraneroverisen@gmail.com 

Sponsorer:

 


Pris:

Prosjektet er finansiert gjennom prosjektmidler hos NVIO, samt andre samarbeidspartnere i næringslivet, som kommer til å dekke det meste av fellesutstyr, og reisekostnader. Det er en egenandel på 1 000 kr, og det kan måtte være behov for å gå til innkjøpe av noe personlig bekledning basert på hva man har fra før av.

Tidslinje:

  • 30. september: Frist for søknad
  • Oktober: intervjuer, utvalg av kandidater og første samling over nett det vi blir kjent. Vi vil også gi individuell veiledning på treningsoppsett for å jobbe mot målet.
  • November - desember: Fysisk møte for teambuilding
  • Januar - februar: Møter over nett for å se progresjon, samt forberedelser.
  • Mars/april: Avreise Finse stasjon med retning Rjukan. (Beregnes 8 dager til kryssing.)

Vi kommer også til å arrangere en Vinterfriluftshelg på Skrim i Vestfold i februar 2023 som vi gjorde for ett år siden. En god mulighet til å ta med familie, og bli kjent med gruppen:

&;