Familiehelg for veteraner på Borrevannet

Familiehelg for veteraner på Borrevannet

Publisert av Steinar Vikholt den 14.10.20.

Det var lagt opp til en rekke aktiviteter for store og små og årets store suksess må kunne sies å være hundekjøringen. Team STS Brattind tok turen helt fra Svea i Søndre Land med sitt hundespann og vogn. Barna fikk sitte på og flere veteraner fikk prøve seg som hundefører under veiledning.  Ellers var det et godt utvalg av andre aktiviter som skyting med luftvåpen, kanopadling, fisking, og en stor andel bålkos. Den mest nostalgiske aktiviteten for de eldste var kanskje å kaste på stikka med de gode gamle 5-øringene.

Vi må takke Horten Kommune som lot oss låne Natursenteret, og nevne at dette samarbeidet har kommet frem av en meget god kommunal veteranplan. Fasilitetene på senteret er tilrettelagt rullestolbrukere, og skaper en plass der hele veteranfamilien kan møtes. Vi må også takke alle de som sponset oss, både gjennom premier til barna, og gjennom sine ressurser som veteraner. 

(alle foto: Rolf Tore Kjæran)

"Det er fantastisk å se hvordan miljøet samles der veteraner bidrar med sine kunnskaper og ferdigheter. Ferdigheter som hundekjørere, underholdningsartist for barn, friluftsmennesker og fotograf." - Knut Erik Jørgensen, leder NVIO avd. Vestfold.

Ved siden av jobben som taxisjåfør driver veteran Dag Tinnestad med underholdning til barn og unge. Han stilte opp med latter, konkurranser og lokalt sponsede premier til barna.

Bjørn Hytten og Leon Cain Borchgrevink Halvorsen er en del av veteranfamilien og hadde ansvaret for sikkerheten og opplæringen av sikker bruk av luftvåpenene.

 Veteran og profesjonell fotograf Rolf Tore Kjæran var arrangementets fotograf og har tatt alle bildene i artikkelen. Ved siden av å være fotograf er han en ivrig forkjemper for at arrangementer for veteraner skal være tilrettelagt slik at alle kan bidra.

Per Christian Jacobsen fikk hjelp av Tordis Vollen med pølser, burger og smittevern under arrangementet.

Ansvarlig for helgen, Jon Kenneth Hytten fikk Hederstegnet i bronse for sin mangeårige innsats for veteraner. En velfortjent utmerkelse som fremfor alle fremmøtte ble overlevert av foreningens nestleder, Steinar Vikholt, til en overrasket Hytten.